• Volledig Kiwa gecertificeerd BRL-100
  • Door heel Nederland
  • Zeer goede referenties

Onderhoud koelinstallaties

Preventief onderhoud aan kleine installaties zoals de airco met wand- of planfond-units kunt heel goed zelf de filters en verdamper reinigen. De kosten van jaarlijks onderhoud zullen na een paar jaar al de nieuwprijs ervan overschrijden. 

Maar in de wet is wel geregeld dat wanneer u een koelinstallatie (Warmtepomp of airco) bezit met meer dan 3 kg koelgas of meer dan 5000 equivalenten (bij 2,4 kg R410A al) dat u dan wel een verplichte periodieke keuring en lekcontroles moet laten uitvoeren. 

Inspectie en onderhoud gaat verder dan regelgeving en wettelijke verplichtingen (F-gassenverordening). Als een koelinstallatie niet wordt onderhouden, levert u jaarlijks rendement in. 

Naast de periodieke controles dient u ook in het bezit te zijn van een logboek koelinstallatie. Deze moet u bij controle (LTO / Gemeente / Milieu inspecteur) kunnen tonen. Laat u ons het onderhoud uitvoeren dan maken wij een digitaal logboek aan. De periodieke controle worden automatisch bijgehouden zo bent u altijd in bezit van een juiste registratie.

Wij rijden door heel Nederland.

Wilt u meer informatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op over de mogelijkheden.

Aanvraag onderhoud koelinstallaties