• Volledig Kiwa gecertificeerd BRL-100
  • Door heel Nederland
  • Zeer goede referenties

Diensten

Koeltechnische installatiemonteurs zijn duur en vaak hebben ze lange wachttijden.

Een airco ophangen is voor vele van u als klusser best te doen. Vaak vergt het afwerken veel tijd.

De Stek-handelingen kunt u en mag u wettelijk niet zelf doen. De druk op de leidingen van een airconditioning die niet aanstaat is al gauw 15 bar. Werkend loopt de druk zelfs op naar maximaal 41,5 bar. 

Het is daarom belangrijk de leidingen vooraf goed te controleren op lekkages en vervolgens het vacumeren ervan. Vocht en andere niet condenseerbare gassen worden dan onttrokken.

Na een inbedrijfstelling is uw apparatuur niet alleen erg zuinig maar ook is de buitenunit ook veel stiller.

Storingen komen bij een airco vaak voor wanneer de airco niet inbedrijf is gesteld door een erkend bedrijf. De druk in het systeem is niet goed door vocht en lucht wat in de leidingen is achter gebleven. Hierdoor gaat een systeem vaak in storing. Garantie heeft u in zo'n geval niet meer.

Klik hier voor  meer informatie en hoe u dit kunt laten verhelpen.

Andere storingen

Een airconditioning koelt de lucht door middel van koelgas. Door de verdamping kan koudemiddel in de loop der tijd minder geworden zijn. Door op tijd het koudemiddel bij te laten vullen voorkomt u dat het systeem minder koelt/verwarmt en juist meer energie verbruikt. Ik raad u aan om een onderhoudsbeurt in te plannen zodat uw systeem daarna weer optimaal werkt.

Hier het formulier voor onderhoud

Foutcodes

Systemen met foutcodes of juist dat ze helemaal niet meer aangaan moeten worden nagekeken en worden doorgemeten. Wanneer u fabrieksgarantie heeft kan ik voor u met de leverancier uitzoeken welk onderdeel vervangen moet worden.

Valt uw systeem niet onder garantie dan kan ik uw systeem wel doormeten maar zijn de kosten voor uzelf. Een nieuwe is vaak een goedkopere en betere oplossing.

Hierbij het storingsaanvraagformulier

Een airconditioning kan met de jaren minder capaciteit leveren. Een onderhoudsbeurt is daarom geen overbodige luxe. Klik op de button "onderhoud" voor meer informatie over het periodiek onderhoud. 

Onderhoud is jaarlijks wettelijk verplicht bij 3 kilo koelgas of meer. U dient dan ook een logboek bij uw systeem te bewaren.

Bij onderhoud van deze machine verzorg ik deze papieren voor u.